7 klussen die je best doet tijdens de herfst

Herfst betekent niet alleen vallende bladeren en gezelligheid binnenshuis, maar ook de perfecte tijd om te klussen. Met de winter in het verschiet, zijn er diverse projecten die je huis en tuin voorbereiden op het koudere seizoen. Hier zijn 7 klussen die je kunt aanpakken tijdens de herfstvakantie, met onze bouwmachines. 

1. Isolatie verbeteren

Naarmate het kouder wordt, is het essentieel om te controleren of je woning voldoende geïsoleerd is. We verwachten ook dit jaar niet de beste energieprijzen. Een goed geïsoleerde woning is energiezuiniger en comfortabeler. Controleer plekken zoals het dak, de muren en de vloer. In onze webshop vind je de nodige attributen om . Kelder wat vochtig? Onze bouwdrogers doen hun werk. 

2. Controleer je dak

Het herfstseizoen kan zorgen voor flinke regenbuien. Het is dus cruciaal om te zorgen dat je dak in optimale staat verkeert. Controleer dakpannen, goten en regenpijpen. Voor reparaties of vervangingen bieden we een breed scala aan hoogwerkers en schaarliften aan in onze collectie.

3. Ramen en deuren afdichten

Kieren en naden kunnen zorgen voor ongewenste tocht in huis. Controleer de afdichting van ramen en deuren. 

4. Onderhoud van de schuur of garage

Vaak vergeten, maar de herfstvakantie is een uitstekend moment om de schuur of garage te inspecteren. Zorg ervoor dat het dak nog stevig is, repareer of vervang beschadigd houtwerk en behandel met een beschermende laag. 

5. Installatie van buitenverlichting

Met de dagen die korter worden, kan extra buitenverlichting niet alleen voor sfeer zorgen, maar ook voor veiligheid. Overweeg bewegingssensoren of sfeervolle tuinverlichting toe te voegen. Verlichting tegen de buitenmuur? Onze stellingen ondersteunen jouw graag! 

6. Aanleggen van een terrasoverkapping

Wil je ook in de koelere maanden genieten van je buitenruimte? Een terrasoverkapping kan je helpen beschut te zitten tegen regen en wind. Wij hebben hoogwaardige nagelpistolen in ons assortiment voor al uw bevestigingsbehoeften. Na een verfrissende herfstwandeling tot rust komen op uw terras? Met onze terrasverwarmers zorgt u voor die extra warmte en comfort

7. Uw tuin en het juiste gereedschap

Naarmate de bomen hun bladeren verliezen en je tuin zich klaarmaakt voor de winter, zul je merken dat er veel takken en struikgewas overblijven. Een houthakselaar is in deze periode ideaal om dit tuinafval efficiënt te verwerken tot houtsnippers. Deze snippers kunnen vervolgens als mulch worden gebruikt om je tuin te beschermen tegen vorst of als brandstof voor houtkachels.

Of het nu gaat om het snoeien van die weelderige heggen met onze nauwkeurige heggeschaar of het verzamelen en vermalen van bladeren met onze geavanceerde bladzuiger, elk stuk gereedschap is ontworpen met het oog op kwaliteit en duurzaamheid.

Met de juiste materialen aan uw zijde wordt elke tuinklus een genot. Zorg ervoor dat uw tuin deze herfst straalt, en bereid hem voor op de seizoenen die volgen. 

Advies nodig?

Klaar om te klussen maar heb je wat advies nodig? We helpen je graag verder. Bel ons op werkdagen van 07:00 tot 18:00 en op zaterdag van 08:00 - 12:00 uur. Je kunt ons ook mailen op info@bestrent.com of kom bij ons langs in Heist-op-den-Berg.